Dräger Interlock XT -alkolukko

MH- Turva Oy asentaa ja huoltaa laadukkaat alkolukot koko Suomen alueella

Dräger Interlock XT -alkolukko on ajonestolaite, joka mittaa kuljettajan uloshengitysilman alkoholipitoisuuden ja estää ajoneuvon käynnistyksen kuljettajan ollessa alkoholin vaikutuksen alainen. Laitteessa on monipuolinen parametrointi eri ajoneuvoja ja tilanteita varten.

Miksi Dräger Interlock XT?

Dräger Interlock XT:tä voidaan käyttää kaikissa tilanteissa ja ajoneuvoissa. Drägerin alkoholimittalaitteet ovat yleisessä käytössä terveydenhuollossa sekä poliisilla liikennevalvonnassa. Dräger Interlock XT hyväksyttiinkin ensimmäisenä alkolukkona 1.7.2005 alkaneeseen kokeiluun, jossa rattijuopumuksesta kiinni jäänyt ja alkolukkokokeiluun hyväksytty henkilö sai ns. alkolukolla valvotun ajo-oikeuden. Kokeilu on nykyään vakinaistettu, ja asennamme jatkuvasti uusia lukkoja sekä viranomaisvalvontaan että vapaaehtoiseen käyttöön esimerkiksi koulutaksiliikenteeseen.

Valitse sinäkin huippuvaihtoehto!

Alkolukon toiminta

Alkolukko on laite, joka mittaa kuljettajan hengitysilmasta alkoholipitoisuuden ja estää sen perusteella ajoneuvon käynnistymisen. Valvotussa ajo-oikeudessa käynnistyminen estyy, jos kuljettajalla on vähintään 0,1 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa (vastaa noin 0,2 promillen alkoholipitoisuutta veressä).

Alkolukko vaatii puhallusta myös satunnaisesti ajon aikana. Laite ei sammuta käynnissä olevaa moottoria, mutta se kytkee ajoneuvon äänimerkin, jos puhallusta ei anneta säädetyssä ajassa tai se ylittää sallitun rajan.

Ota yhteyttä!